вторник, 29 апреля 2014 г.

ТОП-10 найкращих футбольних книг









1.Дуги Бримсон - Шалена Армия

 Дугі Бримсон - один з найвідомих дослідників руху футбольних фанатів - розповідає, чому футбольні шибеники залишаються головною проблемой футбола, і пояснює, як конфликти на трибунах за тридцять років претворились у добре продумані розбишацькі акції.

2. Бримсон Д., Бримсон Э. Куда бы мы ни ехали: За кулисами футбольного безумия



Ця книга є найкращим дослідженням футбольного розбишацтва. Вона містить аналіз різнобічний футбольних субот та говорить про те, що насилля та смерть зовім поруч з кожним.

 http://asset3.torrentino.com/covers/000/853/011/inner_thumb.jpg?1314697988 

3.Касс Пеннант: Top Boys. Вся правда о футбольных хулиганах от первого лица

 Своєрідні відомі особи у світі футбольних фанатів з Англії і інших європейских країнах відверто відповідають про свої «битви» та масові драки на біляфутбольних «фронтах». В книзі немає фантастики та перебільшень, все так, як було насправді.

http://i.livelib.ru/boocover/1000364286/l/25fa/Pennant_Kass__Top_Boys._Vsya_pravda_o_futbolnyh_huliganah_ot_pervogo_litsa.jpg

 4. Владимир Козлов. Фанаты: Прошлое и настоящее российского околофутбола

 Футбольний фанатизм – це цілий світ, достатньо зачинений й може бути, не дуже зрозумілий звичайній людині. Задача цієї книги – розповідати про фанатску субкультуру об'ективно.

http://coollib.com/i/23/128723/cover.jpg

 5. Ник Хорнби – Футбольная горячка

 Главний герой роману аналізує своє життя через призму хворобливого захоплення футболом. Кожна подія у його житті перш за все пов'язана з футбольним матчем улюбленого «Арсеналу», адже він Вболівальник, і крім футболу в його житті немає місця нічому іншому.

 

  

6.Аркад'єв Деві "Футбол Лобановского"

За кордоном - найпопулярніший тренер радянського футболу. В СРСР найскандальніша футбольна особистість. Яка ж ця людина? Чому ж його навчило життя? Усім, кого вабить "феномен Лобановського" і кому небайдужі долі вітчизняного футболу, варто почитати цю книгу.

 

7. Ланфранши П'єр "FIFA 100 лет"

Це сьогодні ФІФА - могуча сила, яка управляє всесвітнім футболом. ЇЇ вікова історія - це історія минулого століття. Ще трохи і ФІФА буде, за словами Жюля Рімз, імперією, над якою вічно світитиме сонце.

8. Левін Б. "Лев Яшин у спогадах сучасників"

Збірник спогадів тренерів, футболістів, письменників, журналістів, митців, видатних культурних діячів про видатного воротаря, якому у 2009 виповнилося б 80 років.

9. Хант Кріс "Велика енциклопедія футболу"

Якщо хочете більше розбиратися в футболі, розуміти, що говорить коментатор, знати історію створення футболу та сучасні правила, тоді ця книга саме для вас.

10. Пеле "Моя жизнь и прекрасная игра"

Мабуть,важко знайти людину, яка не чула про Пеле. А людина, яка цікавиться футболом і тим паче. Кожен футболіст мріє бути схожим на Короля футболу. А що з цього приводу думає сам Король, можна прочитати в його книзі.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий